TERUG

Watertrappelen - Ik worstel en kom boven.

Auteur: Bonnie Wijnen.
ISBN: 978-90-9027646-5

Door Bonnie Wijnen

Wat startte als een opdracht voor de opleiding tot ervaringswerker, groeide uit tot een boek. Hierin beschrijft de auteur haar levensverhaal, van een gewoon klein meisje tot volwassen vrouw. Niets bijzonders zo op het eerste oog…

Wat het verhaal anders maakt dan dat van anderen is dat de ontwikkeling van een angststoornis centraal staat in het boek. Het geeft een beschrijving van de eerste lichte angstaanvallen tot aan extreme angst voor autorijden op de snelweg. Hoe in therapie gaan haar teveel werd en de auteur in een crisis terecht kwam. Maar vooral hoe ze er weer bovenop kwam en nu haar leven leidt op een eigenzinnige manier, waarin ook angstige momenten een eigen plek hebben gekregen.

Life is what happens to you while you’re busy making other plans

John Lennon

Voor meer informatie en verkoop zie:
www.watertrappelen.nl

www.facebook.com/watertrap

Recentie omgaan met Angst

Titel: Watertrappelen,

Ondertitel: Ik worstel en kom boven

Verkoop en info: www.watertrappelen.nl

Het boekje leest makkelijk, ik heb het in één ruk uitgelezen. Het verhaal van Bonnie is heel herkenbaar, zeker voor de lezer die zelf aan angst- of paniekstoornissen lijdt. Bonnie geeft een duidelijk verslag van haar gevoelens en ervaringen met paniek en angst, en wel zo dat vooral ook de “buitenstaander” een goed beeld krijgt van hetgeen bij mensen met deze stoornissen leeft en gebeurt. De eerste hoofdstukken geven een algemene inleiding die wat wegheeft van de bijsluiter voor een therapie.

Geen zielig verhaal met een roep om medelijden, maar een duidelijk relaas over de problemen in het dagelijkse leven. De noodzaak een goede therapeut te vinden waarbij het klikt en waarbij de patiënt zelf zoveel mogelijk de regie in handen kan houden. De ervaringen die Bonnie opdeed met hulpverleners geeft aan dat een begrijpend oor bij een vriend of vriendin vaak belangrijker is dan de therapie alleen.

Al met al een aanbevelenswaardig boek voor iedereen.