TERUG

Nooit meer vliegangst!

Bron: Uitgeverij
ISBN :9789031347384
pag. :158
jaar :2006
Uitvoering :Paperback

Beschrijving
Eén op de drie mensen is bang om te vliegen, ondanks het statistische gegeven dat vliegen maar liefst 250 keer veiliger is dan reizen per auto.
Er bestaan verschillende vormen van vliegangst. De angst om neer te storten is er slechts één van. Veel mensen nemen een angst of fobie die hun dagelijks parten speelt mee op reis. Heb je last van hoogtevrees? Dan vind je het waarschijnlijk lastig om in een vliegtuig bij het raam te zitten. Als je in het dagelijkse leven last van engtevrees hebt, is de kans groot dat je ook in een vliegtuig een benauwd gevoel krijgt. Misschien raak je bovendien zelfs in paniek uit angst voor die angst.

Nooit meer vliegangst! biedt iedereen die op een of andere manier last van dergelijke angstklachten heeft een effectieve aanpak om daarvan af te komen. Het geeft informatie over allerlei technische aspecten van het mysterie 'vliegen' en laat zo zien dat je vliegangst niet nuttig of realistisch is, maar alleen wordt veroorzaakt door je eigen gedachten.

De duidelijk beschreven oefeningen in dit zelfhulpboek geven je inzicht in het ontstaan van je angst. De ontspanningstechnieken zijn gemakkelijk toepasbaar in allerlei situaties. De aansprekende verhalen van ervaringsdeskundigen maken dit boek bovendien prettig leesbaar en extra toegankelijk.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Vliegangst komt veel voor en belemmert mensen om gebruik te maken van een comfortabele manier van reizen. Anneese ontwikkelde een zelfhulpboek om vliegangst te overwinnen. Vliegangst bestaat uit een verzameling diverse angsten die mensen kunnen hebben: engtevrees, hoogtevrees, angst voor overvallen etc. In deel 1 komt alles aan de orde wat met vliegen en met angsten te maken heeft. Bij elk hoofdstuk worden oefeningen gegeven die de lezer in staat stellen concreet aan de slag te gaan. Elk hoofdstuk geeft ook een samenvatting van wat onthouden moet worden. In deel 2 staat het angstprofiel van de passagier centraal. Er worden zelftests gegeven om het eigen angstprofiel te ontdekken. Ook pasklare methoden worden behandeld en oefeningen gegeven. De auteur geeft ook aan wat de luchtvaart betekent, de veiligheid en de voorschriften worden exact beschreven, van belang om een rustig beeld te krijgen wat een vliegreis inhoudt. Ademtechnieken worden toegelicht, spieroefeningen gegeven en je leert systematisch van verkeerde voorstellingen over het vliegen afstand te nemen. De auteur maakt gebruik van de cognitief gedragsmatige aanpak vanuit de psychologie en psychotherapie. Hij gaat niet uitvoerig in op gebruik van de methode in een groepssituatie. Een prettig leesbaar, goed toepasbaar boek.

(NBD|Biblion recensie, Drs. H. Menkveld)