TERUG

Leven na een beroerte

Bron: Uitgeverij
ISBN :9031342009
pag. :151
jaar :2003
Uitvoering :Paperback

Beschrijving
Wanneer mensen een beroerte (CVA) hebben doorgemaakt, is de aandacht in eerste instantie gericht op het overleven en herstel van de hersenbloeding of het herseninfarct. Pas daarna komt de vraag: "Overleven, ja, maar hoe dan?".
Dit boek gaat vooral over de psychologische en neuropsychologische gevolgen van een beroerte: wat betekent het voor je leven wanneer je opeens geconfronteerd wordt met de gevolgen van een beroerte. Het boek geeft uitleg over specifieke problemen, en wat je eraan kunt doen. De problemen worden schematisch behandeld, zodat gemakkelijk op te zoeken is wat verwacht kan worden na een bepaald type beroerte.
Leven na een beroerte verschijnt in de reeks Van A tot ggZ. De boeken uit deze reeks zijn zowel voor de professional als voor de cliënt en zijn omgeving uiterst bruikbaar om meer inzicht te krijgen in diverse stoornissen en psychische problemen.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Mede door de vergrijzing worden wij in onze omgeving steeds meer geconfronteerd met mensen die een CVA (hersenberoerte, herseninfarct of -bloeding) hebben meegemaakt. De schrijfster is als orthopedagoge/psychologe verbonden aan een Utrechtse hersenletselinstelling en betrokken bij patienten en hun omgeving die met de restverschijnselen van een CVA moeten leven. Het boekje is vooral bedoeld voor de mantelzorgers en geeft een goed inzicht in met name de geestelijke en cognitieve symptomen. Het leest gemakkelijk. Wel zijn er wat onnauwkeurigheden (bijvoorbeeld: trombolyse staat volgens het register op bladzijde 35 in plaats van op 37). Het boek 'Beroerte' van Franke (2001)* geeft betere en uitvoeriger voorlichting, maar dit boekje gaat meer in op de neuropsychologische gevolgen.

(Biblion recensie, M.A.M. Bomhof, neuroloog-psychiater)