TERUG

Leven met een piekerstoornis

Bron: Uitgeverij
ISBN :903134320X
pag. :
jaar :2004
Uitvoering :Paperback

Beschrijving
Mensen met een chronische piekerstoornis (gegeneraliseerde angststoornis) leven onder voortdurende hoogspanning. Het overmatige piekeren gaat samen met aanhoudende angst, (over)vermoeidheid of andere lichamelijke en psychische klachten. Meestal is er ook sprake van besluiteloosheid, uitstel- en vermijdingsgedrag.
Leven met een piekerstoornis behandelt op heldere en toegankelijke wijze behandelingsmethoden en nieuwe veelbelovende zelfhulptechnieken voor deze angststoornis. Naast informatie over gezonde en ongezonde vormen van angst ligt de focus van dit boek vooral op het geleidelijk zelf leren doorbreken van de piekergewoonte. Getoond wordt welke vaardigheden kunnen bijdragen aan meer evenwicht, zelfacceptatie en mentale rust.
Leven met een piekerstoornis verschijnt in de reeks Van A tot ggZ. De boeken uit deze reeks zijn zowel voor de professional als voor de cliënt uiterst bruikbaar om meer inzicht te krijgen in diverse stoornissen.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
In de reeks 'Van A tot ggZ' zijn verschillende boekjes verschenen, die op een praktische, concrete wijze gedragsstoornissen behandelen, zowel voor diegene, die eraan lijdt, maar ook voor hulpverleners. Dit boek over piekerstoornis, ook gegeneraliseerde angststoornis genoemd, behandelt het overmatig piekeren dat samengaat met aanhoudende angst. Die veroorzaakt (over)vermoeidheid en andere lichamelijke en psychische klachten. Het is chronische piekeren, dat niet wil stoppen. Wat is daar tegen te doen: meditatietechnieken, medicatie, ademhalings- en ontspanningsoefeningen? Het gaat om geestelijke en gedragsmatige angstbeheersing. De hulptechnieken komen voort uit de cognitieve gedragstherapie, een benaderingswijze die effectief is gebleken voor allerlei soorten angststoornissen. Het boek geeft een duidelijk overzicht van die technieken en behandelt oorzaak en gevolgen van deze chronische piekerstoornis. Angst loopt uit de hand wanneer die je leven gaat beheersen. Bij de piekerstoornis beperkt de angst zich niet tot een gedachte of object, maar gaat over alles. Dat is het verschil met een fobie, dat alleen gefixeerd is op een bepaald onderwerp. Het boek is geschikt voor een breed publiek.

(Biblion recensie, Frans Peterse)