TERUG

Leven met een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis

Bron: Uitgeverij
ISBN :903133877X
pag. :105
jaar :2002
Uitvoering :Paperback

Beschrijving
Eén procent van alle mensen heeft een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis. Zo iemand is (te) plichtsgetrouw, perfectionistisch, prestatiegericht, precies en punctueel. Een persoonlijkheidsstoornis is niet hetzelfde als een kwaal, maar maakt iemand wel kwetsbaar. Ongeveer net zo als ongezond leven de kans op ziekte vergroot.

In Leven met een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis gaat Sandra op zoek naar zichzelf. Ze krijgt daarbij hulp van familie en bekenden. Zo ontdekt ze stapje voor stapje wat er met haar aan de hand is en wat ze daar aan kan doen. Ga mee op ontdekkingsreis!

Leven met een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis verschijnt in de reeks Van A tot GGZ. De boeken uit deze reeks zijn zowel voor de professional als voor de cliënt uiterst bruikbaar om meer inzicht in diverse stoornissen te krijgen.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De auteur heeft een toegankelijk boekje geschreven dat gebruikt kan worden als zelfhulpgids. Alle kenmerken en gedragingen van een dwangmatige persoonlijkheid worden op een rijtje gezet. Tevens worden er suggesties gegeven voor behandeling en zelfhulpliteratuur. Belangrijke tekstgedeelten staan in kaders; cases zijn in een afwijkende letter gedrukt. Het boek is geillustreerd met cartoonachtige tekeningen in zwart-wit. Omdat de inhoud gemakkelijk leesbaar is, is het voor een breed publiek bruikbaar. De auteur is psycholoog en psychotherapeut en werkt in een psycho-medisch centrum in Den Haag als hoofd van de afdeling angststoornissen.

(Biblion recensie, Anja van Mierlo)