TERUG

Kracht in strijd met paniek.

Uitgeverij: Uitgeverij Boekscout.nl
ISBN : 978-94-0221977-7
pag. : 158
jaar :2015
Uitvoering :Paperback

Beschrijving

Kracht in strijd met paniek gaat over hoe je kunt omgaan met moeilijke momenten in je leven. Het boek belicht de persoonlijke strijd van de auteur die te maken kreeg met burn-outs, paniek- en angstaanvallen. Daarnaast gaat het boek over de vragen die je jezelf kunt stellen om dicht bij jezelf te komen en te ontdekken hoe je zelfs in de moeilijkste momenten in je kracht kan blijven staan. Een zoektocht naar antwoorden binnen allerlei thema’s.

Recensie: Nick van Poppel.

In dit boek beschrijft de auteur haar zoektocht naar haar innerlijke rust  als antwoord op een druk leven dat haar de nodige psychische klachten had gegeven. Heel herkenbaar is het verhaal van een jonge vrouw met HSP die door de stortvloed van indrukken in een “zwart gat” valt met alle paniekaanvallen en angsten van dien.

De uiteindelijke klik met die ene therapeut die haar de goede weg ophielp.

Desirée verhaalt over haar problemen en de wijze waarop zij deze problemen het hoofd heet weten te bieden: met alle valkuilen en obstakels die zij tegenkwam en moest overwinnen. Het verhaal van deze ervaringsdeskundige kan menigeen het juiste duwtje in de rug geven en wellicht ook helpen een kritische blik te hebben op de diversiteit aan behandelwijzen. Zoals als een rode draad door het boekje loopt, het is de persoon zelf die de hulp vraagt en met die hulp zelf de goede weg moet vinden.

Recensiste: Juliette

Alweer een boekje over paniek dacht ik en begon erin te lezen, wat een chaotisch verhaal van een jonge vrouw die alleen maar onrust voelde en ook duidelijk werd in haar tekst, halverwege dacht ik poeh zal ik wel of niet verder gaan want ik begreep echt niet waar dit verhaal heen ging. De schrijfster neemt ons mee in haar belevingswereld met twijfels angst en uitputting door alle prikkels om haar heen die ze niet aan kan ook voelt ze zich anders en niet begrepen. Ze gaat van therapie naar therapie, maar niks schijnt haar te helpen, (en ze besluit dan toch maar voor medicatie te kiezen) voor de lezer wellicht een bekend fenomeen, je hebt een probleem maar waar vind je een oplossing?

Uiteindelijk na een lange zoektocht naar haar zelf en een geschikte therapeut komt ze terecht bij een therapeut die haar behandeld met EMDR dat haar verder helpt.

Wat mij niet goed duidelijk werd in dit verhaal is waar de schrijfster, angst voor had en wat haar paniek uitlokt. Een redelijk onsamenhangend geheel dat toch wel herkenning oproept, en

op sommige punten een gevoelige snaar raakt.