TERUG

Hyperventilatie

Bron: Uitgeverij

ISBN :9060305906
pag. :136
jaar :1999
Uitvoering :Paperback

Beschrijving
Heb je weleens het idee zonder enige reden buiten adem te zijn? Zegt de huisarts dat je niets mankeert, terwijl jij weet dat er iets mis met je is? Heb je last van hartkloppingen en angstaanjagende pijn in de borst? Geeuw en zucht je voortdurend? Tintelen je vingers nogal eens? Heb je vaak momenten van afwezigheid? Hoor je soms zeggen dat je zwaar op de hand bent? Heb je weinig zelfvertrouwen?

Zo ja, dan ben je waarschijnlijk één van de velen die last hebben van het hyperventilatie-syndroom, en Hyperventilatie is dan' ... zeeraan te bevelen!' een boek, dat 'is geschreven in voor ieder toegankelijk taalgebruik. Mensen die het HV-syndroom hebben, zullen vele dingen herkennen en beslist het boekje in één adem uitlezen.'


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Een helder en duidelijk geschreven boek waarin het hyperventilatiesyndroom systhematisch wordt beschreven. Er wordt absoluut geen gebruik gemaakt van moeilijke medische terminologie, dus is deze uitgave voor een groot lezerspubliek toegankelijk. Het boek wordt in twee delen onderverdeeld. In deel 1 worden het hyperventilatiesyndroom en de symptomen weergegeven aan de hand van praktijkvoorbeelden. Deel II behandelt de oefenstof: welke mogelijkheden er zijn om de klachten te lijf te gaan. De ademhalings- en ontspanningsoefeningen worden helder beschreven. Kortom: een goed en leesbaar boek vol met informatie en goede oefeningen voor al degenen die last hebben van het hyperventilatiesyndroom. Herziene, uitgebreide en geactualiseerde editie.

(Biblion recensie, J. van Vliet-Rientjes.)