TERUG

Beknopte psychiatrie

Bron: Uitgeverij

ISBN :902323362X
pag. :214
jaar :1999
Uitvoering :Paperback

Dit boek geeft een kernachtig en helder overzicht van de psychiatrische pathologie. De auteurs beschrijven de relevantie psychiatrische stoornissen vanuit een praktisch klinisch oogpunt, met een speciaal accent op het klinisch beeld, de diagnostiek en de therapie.
Tevens biedt het boek een overzicht van de belangrijkste psychofarmaca. Door de compacte vorm en inhoud biedt dit vademecum een uitstekende samenvatting van de psychiatrie in de dagelijkse praktijk.
Deze gehele herziene uitgave het succesvolle zakboekje is bij uitstek geschikt voor studenten die een medische of psychologische opleiding volgen en voor degenen die werkzaam zijn in de psychiatrie.
4e druk

 

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Dit is de aangepaste derde druk van een succesvol boek uit 1990. Vooral de hoofdstukken over psychofarmaca zijn up-to-date gebracht. Tevens hebben de schrijvers een beschouwing over evidence-based psychiatrie toegevoegd. Dit is een in de geneeskunde steeds meer gebruikelijke benadering waaruit blijkt dat er gebruik is gemaakt van objectiveerbare feiten en bewijsmateriaal. Het boek is letterlijk een zakboek en de inhoudelijke nadruk ligt op het psychiatrische onderzoek en de diagnostiek naast de beschrijving van de grote ziektebeelden en de medicamenteuze therapie. Uiteraard is het beperkt van omvang en daardoor worden verwijzingen naar verdere literatuur node gemist. Dit boek is evenals zijn voorgangers een geslaagd, beknopt zakboek voor studenten, co-assistenten, psychiatrische verpleegkundigen en dergelijken. Het vervangt echter zeker geen uitgebreidere hand - of leerboeken. Voor specifieke onderwerpen is verwijzing naar een monografie noodzakelijk. Er is nauwelijks aandacht voor psychotherapie. Desnietaltemin is er voor dit beknopte boek ook een plaats in algemene bibliotheken.
(Biblion recensie, M.A.M. Bomhof, psychiater.)