TERUG

Angstmanagamenttraining

Bron: Uitgeverij

ISBN :9026517025
pag. :187
jaar :2002
Uitvoering :Paperback

Angstmanagementtraining gaat over angsten en de mogelijkheden om zelf invloed uit te oefenen op angstklachten. Het boek koppelt enkele wetenschappelijke inzichten in angst aan therapeutische technieken die zijn ontleend aan de cognitieve gedragstherapie.
Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die op eigen kracht hun angsten willen inperken. Het kan ook uitstekend dienst doen als richtlijn bij professionele behandeling door een psychotherapeut.

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
Mensen die hinderlijke angsten willen leren beheersen, kunnen met dit boek aan de slag. Eventueel kan men zich laten ondersteunen via internet (Angstpoli Nederland). De auteur (psycholoog en psychotherapeut) begint met de lezer inzicht te bieden in het fenomeen en de logica van de angst. Van verstandelijk inzicht komt de lezer tot het bijsturen van zijn angst en tot oefenen met nieuwe reacties en uiteindelijk tot emotioneel inzicht en beheersing van de angst. Het boek is geinspireerd op cognitieve gedragstherapie. Het eerste deel beschrijft de angst-managementtraining; het tweede en laatste deel licht de methode toe bij enkele veel voorkomende angstklachten zoals paniek, fobieen, sociale angst, faalangst, blozen, obsessies en posttraumatische stressstoornissen. Er zijn bijlagen over ontspanningstraining en medicatie. Er is een zelfdiagnosevragenlijst opgenomen waarmee de lezer zijn angst eventueel kan preciseren. Een echt werkboek met tal van lijsten, schema's en grafieken. Voor lezers met veel doorzettingsvermogen of anders met goede begeleiding een nuttig boek.

(Biblion recensie, D.C.J. Grabijn)