TERUG

Angst te lijf

Bron: Uitgeverij

ISBN :9026965850
pag. :176
jaar :2005
Uitvoering :Papaerbag

Iedereen heeft angsten en iedereen kent situaties waarbij hij volledig in paniek raakt. Dat is niets meer dan een natuurlijke en gezonde menselijke reactie op gevaar. Iets anders is het als je leven in het teken staat van onterechte angstgevoelens. Of het nu gaat om faalangst, een spinnenfobie of een allesoverheersende angst om je partner te verliezen.
In dit boek laat John Illman zien hoe je je eigen angsten onder controle kunt krijgen door te leren begrijpen welke processen er plaatsvinden in jouw hersenen als je een angstaanval krijgt. Op die manier wordt het makkelijker om stressvolle situaties het hoofd te bieden.
ANGST TE LIJF! is een praktisch boek met:
- vragenlijsten en testjes voor zelfdiagnose.
- ervaringsverhalen van lotgenoten.
- oefeningen om je hersenen te trainen reëel op stressvolle situaties te reageren.
- tips om herstel te bespoedigen.
- adviezen over medicijnen en therapieën.

 

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
In dit zelfhulpboek krijgt de lezer een idee welk etiket er op zijn angstproblemen zou kunnen passen: (1) gegeneraliseerde angststoornis, (2) paniekstoornis, (3) dwangstoornis, (4) fobie of (5) posttraumatisch stress syndroom. Verder krijgt hij een idee van de achtergronden en van de vooruitzichten bij behandeling. Dit laatste betreft: (a) de vigerende medicatie (in het kader mogelijkheden, beperkingen en gevaren) en (b) de meest waarschijnlijke psychotherapeutische optie: de cognitieve gedragstherapie. De mogelijkheid van computergestuurde zelftherapie wordt duidelijk aangewezen. Tenslotte zijn er vragenlijstjes, testjes, praktische voorbeelden, verwijzingen, adressen enzovoort. Met bondige, adequate illustraties en een evaluatie van de huidige stand van zaken. Het Engelse boek werd, waar nodig, aan de Nederlandse situatie aangepast.

(Biblion recensie, Drs. J.P. Bringman)