Persbericht

hey_het__is_ok.png

Thema-avond ‘Van stuk naar geluk’ Als televisieproducer Michiel Verheul na een succesvolle behandeling voor zijn dwangstoornis weer wil gaan werken voor tv blijkt dat niet meer zo vanzelfsprekend.
Dat er een stigma heerst op het hebben van een psychische kwetsbaarheid wist Michiel al lang, maar om dat daadwerkelijk te ondervinden, maakte hem boos en verdrietig. Tijdens de thema-avond ‘Van stuk naar geluk’ die Stichting Omgaan met Angst op woensdag 27 november organiseert, vertelt Michiel graag over zijn eigen ervaringen met stigmatisering en zijn weg naar herstel.

Meer over Michiel
Als televisieproducer van bekende programma’s zoals Idols en Temptation Island had Michiel Verheul een spetterende carrière. Echter door zijn dwangstoornis werkte hij zeer nauwkeurig en 80 uur per week om er zeker van te zijn dat alles goed ging. Na 13 jaar hard werken met weinig oog voor zichzelf belandde hij ziek thuis. In zijn laatste programma ‘Levenslang met Dwang’, werkte hij dit keer niet alleen achter de schermen maar ook vóór de camera. Hij wilde tenslotte het taboe op het hebben van een dwangstoornis doorbreken. Maar de stigmatisering bleek enorm. Uitspraken als je hebt een ‘kras op de lak' of ‘wat als je weer ziek wordt’ raakten hem zwaar.

Hij zette zijn frustratie om in iets positiefs en richtte samen met collega’s de Stichting Out of The Box TV op om anderen te helpen het taboe rondom psychische kwetsbaarheid te doorbreken. “Onze videoproducties vanuit eigen ervaringskennis hebben een andere opzet dan gewend, maar zijn inhoudelijk gezien vele malen interessanter”, vindt Michiel. “Iedereen in het team van Stichting Out of the Box TV heeft zelf ondervonden hoe het is om psychisch kwetsbaar te zijn”.

Over de thema-avond
Tijdens de thema-avond ‘Van Stuk naar geluk’ vertelt Michiel over zijn ervaringen en gaat hij graag in gesprek met het publiek. Wat kom je tegen op je pad naar herstel? Hoe wordt jouw kwetsbaarheid uiteindelijk je kracht? En wat heeft jou geholpen in je persoonlijk herstel?

Woensdag 27 november 2019 van 19.30 - 21.30 uur in het Ruweel, Malbergsingel 62 in Maastricht.De avond is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het thema stigmatisering en herstel, ook voor familie en professionals. Doel is om van elkaar te leren en te bewijzen dat er, ondanks het soms niet zo lijkt, er absoluut hoop is op een mooi en stevig herstel.

Toegang is gratis. Voor meer informatie zie www.omgaanmetangst.nl of T 088-5069413 dhr. Ahsmann