“Angstige ouders, angstige kinderen”

Opgroeien als kind wanneer een ouder psychische (angst) problemen heeft.

De Stichting “Omgaan Met Angst” organiseert op maandag 10 maart 2008 in het gebouw van de SGL, Havikstraat 18 te Sittard een informatieavond over het opgroeien als kind wanneer een ouder een angststoornis (of andere psychische problemen) heeft.

Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook lastig. Alle ouders vragen zich wel eens af of ze het goed doen. Als een van de ouders zich door psychische problemen niet goed voelt, dan wordt het er niet makkelijker op. Hoewel een kind  best tegen een stootje kan, lopen kinderen die opgroeien in een gezin waarin een van de ouders een psychisch probleem heeft het risico dat ze zelf problemen krijgen.

Tijdens deze voorlichtingsavond krijgt u algemene informatie over het opgroeien in een gezin waarvan een van de ouder psychische (angst) problemen  heeft, welke begeleiding  er is voor ouders en kinderen, wat beschermende factoren zijn en wat u kunt doen als ouder om uw kind(eren) te ondersteunen.

Het programma van de avond is als volgt:

19.15 uur, Inloop en ontvangst

19.30 uur, Opening en welkom

19.40 uur,  “Angst en ouderschap”, opgroeien als kind van een ouder met psychische (angst) problemen: riscico- beschermende factoren, waarom KOPP preventie (KOPP: Kinderen van Ouders met Psychische Problemen), aanbod KOPP door mevrouw Sistermans (RIAGG Maastricht) en Marijne Dhondt (Prins Claus Centrum).

Wat kunt u als ouder doen? De Heer Pustjens (GGZ Centrum Kinderen en Jeugdigen).

Ervaringsdeskundige aan het woord: ervaringen van een ouder met een angststoornis (onder voorbehoud).

20.30 uur, Pauze

20.45 uur, Forum: gelegenheid tot stellen van vragen

21.30 uur, Afsluiting en gelegenheid tot napraten

Voor meer informatie:

www.omgaanmetangst.nl of telefoon 043 – 368 54 13 (dhr. Ahsmann)