Themabijeenkomst

Kent u het gevoel plots overvallen te worden door hartkloppingen, een benauwd gevoel, ademnood, warmte, duizeligheid, gepaard gaande met een alles overheersende bezorgdheid of angst? Dan hebt u mogelijk een paniekaanval meegemaakt.

U bent niet de enige: ongeveer 1 op 5 Nederlanders maakt jaarlijks zo’n aanval door. Bij de meeste mensen blijft het bij 1 keer, maar bij sommigen keren de aanvallen terug. Zij vragen zich dan af wat er met hun aan de hand is: hebben ze misschien een hartaandoening? Deze mensen gaan ook steeds meer situaties vermijden, waarin de kans op zo’n aanval groter lijkt of waar ontsnappen erg moeilijk is als de aanval toeslaat. Kortom, de aanvallen halen het hele dagelijkse leven overhoop.

Exposure therapie

Gelukkig bestaat er een goede behandeling voor dit probleem, namelijk exposure therapie. Het belangrijkste element van deze behandeling is de blootstelling aan datgene waar u het meest bang voor bent, in dit geval de lichamelijk sensaties. Hiervoor maakt men gebruik van inhalaties met een luchtmengsel dat verrijkt is met koolstofdioxide. Daarmee worden de sensaties op een betrouwbare en veilige manier opgewekt. Op die manier kunt u, onder begeleiding van een ervaren therapeut, leren hoe ermee om te gaan.

In de themabijeenkomst 'Exposuretherapie' die Stichting Omgaan met Angst in november organiseert, legt psychiater Prof dr. Schruers uit hoe deze behandeling precies in zijn werk gaat, gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als onderzoeker en behandelaar van angstklachten 

Meer informatie over de bijeenkomst

Dinsdag 27 november, 19.30u – 21.30 uur.

Trefcentrum Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4 te Maastricht.

Toegang is gratis. Voor meer informatie: www.omgaanmetangst.nl , info@omgaanmetangst.nl of belt u met Mark Ahsmann 088 506 9413.